Web Design Tutorial

Citeste si progreseaza

“Secolul” informaticii

Traim teoretic in secolul informaticii, in care si copilul de 4 ani stie sa lucreze pe calculator.Acest secol al XX-lea a provocat, mai mult decât cele de dinaintea lui, discutii privitoare la sensurile sale generale; explicatia e clara – mai staruitoare decât altadata, istoria si filosofia culturii si-au pus mai bine la punct instrumentele necesare realizarii unor sinteze cuprinzatoare. Omenii de stiinta sustin (si probabil ca au drepatate) ca secolul ar putea fi numit „al informaticii”; dar în tinuturile disciplinelor umaniste, el este, înainte de toate, al sintezelor si studiilor consacrate relatiilor dintre diversele domenii ale creatiei si interpretarii. Acum si-au trasat frontierele teritorii ale cercetarii cum sunt istoria culturii, filosofia culturii, literatura comparata – din care aveau sa se desprinda iconologia si ekphrastica –, sociologia literaturii, psihologia receptarii si alte asemenea discipline care au largit considerabil orizontul cunoasterii. Si, mai ales în ultimele decenii, acestea au început sa-si împrumute uneltele specifice, dând interdiciplinaritatii un sens mai precis si mai cuprinzator. De aici, însa, s-a ivit si un pericol care, de la un timp încoace, s-a dovedit a fi tot mai real: circulatia de la o disciplina la alta se face adesea cu o consternanta nonsalanta, fara ca acesti calatori zglobii sa fie siguri ca dispun si de instrumentele necesare investigarii tuturor acestor tinuturi prin care umbla; literatura comparata e, cum s-ar parea, disciplina spre care sunt atrasi diletantii atotstiutori.

Daca secolul XX se spune pe drept cuvint ca a apartinut tehnologizarii culminind in ultimii ani cu informatizare si dezvoltarea ciberneticii prin produsele finite calculatoarele, secolul viitor se spune ca va fi al comunicatiilor. Daca la inceput au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revolutionat comunicatiile lucrurile au evoluat puternic la sfirsitul acestui secol culminid in zilele noastre cu un noi si puternic concept numit Internet.

sursa: http://www.itcnet.ro

Advertisements

February 23, 2008 - Posted by | informatica |

1 Comment »

  1. Totusi, in prezent, informatica îşi găseşte aplicaţii în toate domeniile vieţii. Prezenţa ei este puternic amplificată de impactul pe care îl are internetul in viata scoiala si personala a omului.

    Comment by tutorialweb | February 23, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: