Web Design Tutorial

Citeste si progreseaza

Ghid SEO de optimizare a unui site web

1. Titlul din tagul TITLE sa contina cuvintele cheie, dar sugestia mea este sa fie cat mai scurt, 2-3 cuvinte.
2. Numele domeniului sa contina cel putin un cuvant dintr-un cuvant cheie ajuta enorm (Ex: http://www.tralalalacuvant.com). De asemenea, pentru multi care se intreaba daca sa desparta cu “-” cuvintele cheie in domeniu sau in numele paginii .html, nu este nevoie ( http://www.tralalala-cuvant.com nu e mai bun decat http://www.tralalalacuvant.com)
3. In primul rand sa existe tagul H! care sa contina cuvantul cheie, si la fel ca la 1, sa nu contina prea multe cuvinte in plus decat cuvantul cheie acolo unde e cazul. Apoi daca se poate sa existe H2 care sa contina cel putin un cuvant din cuvantul cheie e bine. Urmeaza B/STRONG, I/EM.
4. Frecventa unui cuvant cheie, atat in pagina cat si in tot site-ul (suficient spus)
5. Sinonimia cuvintelor nu trebuie pus prea mult accent, adica e greu sa stai sa faci siteul numai din acest punct de vedere. Daca te concentrezi sa descri bine cuvantul cheie in pagina vei folosi automat cuvintele sinonime potrivite.
6. Atributele ALT pentru imagini sunt importante. In primul rand pentru oamenii care au deficiente care folosesc browsere care inlocuiesc imaginile cu textul din alt, deci incercati sa descrieti exact imaginea si nu va ganditi repede la SEO. Dar e foarte bun si pentru SEO, deoarece Google sau orice alt motor de cautare nu recunoaste textul in imagine ci o sa ia textul alternativ din atributul ALT, chiar daca nu ii acorda aceeasi importanta.
7. Text Link-urile internte (externe nu ajuta siteului tau). Aveti grija sa evitati pentru mai multe link-uri care duc catre acelasi site, sa aiba cuvinte cheie diferite. (Ex: Punctul 3 de la http://www.seo-portal.ro/forum/viewtopic.php?p=429#429 )
7?. Tagul A sa contina atributul �title� cu descrierea corespunzatoare
8. Numarul de siteuri care au un link catre siteul tau, e important doar cand pagina respectiva are un PageRank. Deci pentru toti care posteaza pe forumuri (unii mai spameaza), putine vor afecta site-ul tau daca forumul nu este indexat bine de google.
8?. Textul linkului de pe un site extern catre siteul tau sa contina un cuvant cheie si sa duca catre acea pagina a siteului tau care e optimizata pentru acel cuvant cheie(Ex: Textlinkul “cuvant cheie” sa duca catre http://www.tralalaexemplu.com/cuvantcheie.html)

Sursa: www.seo-portal.ro

Advertisements

February 24, 2008 - Posted by | SEO

1 Comment »

  1. ms chiar a fost de ajutor 😉

    Comment by Mr.B. | November 20, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: